WVA sinds 1971

Watersportvereniging Alphen a/d Rijn (vereniging)

00:50

Activiteiten

Zomeractiviteiten

Natuurlijk is dé zomeractiviteit het varen met de schepen zelf. Veelal gebeurt dit individueel, maar ook worden er gezamenlijke tochten georganiseerd.
Voor motorboten is er de Hemelvaarttocht. Hierbij gaan de motorboten meestal in konvooivaart naar een gebied buiten de eigen regio. Dit zijn leuke vaartochten waar gezelligheid en ontspanning voorop staat.

Zomeractiviteiten1


Ook wordt er af en toe een puzzeltocht georganiseerd binnen de eigen regio.

Net na de zomervakanties is er een gezellig midzomerfeest met barbecue aan de haven.


Varen vanuit de WVA haven met de eigen sloep

Met onze haven als beginpunt zijn er natuurlijk verschillende dagtochten mogelijk.
De gekozen routes worden veelal bepaald door het type schip waarmee men de tocht wil volbrengen.

Zomeractiviteiten2
Het varen met sloepen heeft vooral in deze regio een zeer grote vlucht genomen. Het grote voordeel van sloepvaren is dat er zeer weinig beperkingen zijn. De meeste vaste bruggen kunnen zonder problemen worden gepasseerd dus er is er zeer ruime keuze aan routes.
 
U kunt veel van deze routes vinden op varendoorzuidholland.nl
 
Ook is er vanaf het voorjaar 2010 in Zuid Holland een bewegwijzering op het water. U kunt het prachtige gebied van de Hollandse Plassen ontdekken aan de hand van een eenvoudig route systeem. Meer informatie hierover kunt u vinden in het Godevaert magazine nr. 2 2010.


 

Winteractiviteiten

Een winteractiviteit was altijd het lezen van 'TOPLICHT' het op papier gedrukte clubblad van onze vereniging. Hierin stond al het nieuws aangaande de vereniging en haar activiteiten. Tegenwoordig, ja ook bij onze vereniging is het papierloze tijdperk aangebroken, kunt u deze informatie op de nieuwe website vinden. Ook de al of niet spannende verhalen van de leden over belevenissen die ze hebben meegemaakt op de tochten in het zomerseizoen. Verder diverse onderwerpen, uiteraard de meeste met een nautische inslag.
Verder zijn er dia- of filmavonden over vaartochten. Soms naar heel verre bestemmingen of andere lezingen van nautische aard. Deze lezingen worden gegeven door leden van de vereniging maar ook van daarbuiten.

Winteractiviteiten1Een uitstapje naar een interessante plek die met varen van doen heeft is de laaste jaren een traditie voor de winter geworden.
In de afgelopen jaren zijn verschillende cursussen gegeven zoals: navigatie-, vaarbewijs- en marifooncursussen, een cursus dieselmotor, electronische navigatie, splitsen en knopen enz..... Bingo of andere feestavonden zoals de Nieuwjaarsreceptie, de laatste vaak in combinatie met een captains-dinner.